­

De eerste seizoenshelft loopt voorspoedig voor het eerste team van Badminton Club Holten. In een vernieuwde samenstelling spelen dit seizoen : Harold Konijnenbelt, Pieter Aarsen, Rolph Rikkering en Jeroen van Keulen samen met Gea Stam en Lidy Kuiper in de zesde divisie.

Waar dit team de afgelopen seizoenen in de middenmoot meedraaide staan ze nu al enkele weken fier aan kop met een ongeslagen status.

De afgelopen week stonden er 2 belangrijke wedstrijden op het programma. De eerste was op zondag 13 nov. tegen Badminton Almelo. Er wordt altijd gestart met een dames en herendubbel en deze werden beide gewonnen. Pieter en Jeroen wonnen in een drie setter en de dames in 2 straight sets. Hierna de vier singel partijen. Waar Jeroen en Lidy, zij speelde tegen een jong talent Lisa Wang, wisten te winnen in 2 sets verloren Rolph en Gea in 2 sets. Dit leidde tot een mooie voorsprong van 2-4.

In de mix partijen wist Holten de winst naar zich toe te trekken door ook hier de punten te verdelen. De eindstand 3-5 voor Holten.

Lang nagenieten konden ze niet want op maandagavond 14 nov. om 20:00 uur in Sporthal ’t Mossink kregen ze Lochem BC al weer op bezoek. De veren shuttles stonden weer geprepareerd klaar en met een gezonde wedstrijdspanning en wat stramme spieren werden de heren en dames dubbel door Holten gewonnen. (HD Rolph/Jeroen – Ruud/Mark 25-27, 22-20, 21-18 DD Lidy/Gea – Ellen/Ellen 21-12, 21-14)

Harold speelde zijn singel partij tegen Ruud, een zeer ervaren speler en verloor (9-21, 6-21). Jeroen die voor het eerst vast onderdeel uitmaakt van dit team won zijn singel tegen Mark (21-10, 21-11) Ook bij de dames werden de punten gedeeld. Lidy speelde een mooie partij tegen Natalie (21-5, 21-12) en Gea kon het net niet bolwerken tegen Ellen (19-21, 14-21).

Met een tussenstand van 4-2 kon Holten beginnen aan de mixpartijen.

Harold en Lidy hadden de juiste tactiek tegen Ruud en Natalie en wonnen verassend eenvoudig met 21-13 en 21-9. Gea en Rolph wonnen in een mooie partij in drie sets van Mark en Ellen met 21-17,17-21, 21-13. Met een knappe eindstand van 6-2 is het eerste team van Badminton Club Holten nog steeds ongeslagen en staat met 39 punten uit 7 wedstrijden ruim aan kop. 
BC Almelo volgt met 28 punten uit 6 wedstrijden en Lochem ook met 28 punten uit 7 wedstrijden.

Naast het eerste team is er een tweede competitieteam in de 9 e divisie actief en zijn er 2 recreantenteams. De badmintonsport zit weer in de lift en met veel nieuwe leden in de hal is het iedere avond weer fijn spelen. Heb je ook zin om kennis te maken met de badmintonsport, dan ben je van harte welkom op maandag en/of woensdagavond om 20 uur in Sporthal ’t Mossink. Een racket en shuttels zijn aanwezig, Gezellig als we je binnenkort een keer in de hal zien ! 

­